Au Pair in Europa > Intrebari frecvente
      

Cât durează până sunt plasat într-o familie?
Pot aplica în orice perioadă a anului?
Pot alege regiunea?
Pot renunta la program dacă îmi este dor de casă?
Cât timp poate un au pair să rămână cu o familie? Poate fi prelungit acordul?
Ce se întâmplă dacă apar probleme?
Ce fac dacă vreau să schimb familia gazdă?

Cât dureazã pânã sunt plasat într-o familie?
Primul pas este sa ne trimiti dosarul tau complet.
De îndatã ce primim dosarul tãu, vei participa la un interviu. Din acest moment poate sa dureze de la 1 luna pana la 3 luni ( in functie de criteriile tale referitoare la familia ideala si abilitatile tale in domeniul childcare).

Pot aplica în orice perioadã a anului?
DA – poti. Îti recomandãm sã aplici imediat ce te-ai hotãrât sã participi, deoarece intreaga procedura poate dura pana la 3 luni.

Pot alege regiunea?
Poti cere sã fii plasat într-o anumitã regiune, dar nu îti putem garanta. Trebuie sã ai în vedere cã solicitând o anumitã regiune numãrul familiilor ce ar putea sã te sune va fi mai mic, si in consecinta perioada de asteptare se va mari cosiderabil.

Pot renunta la program dacã îmi este dor de casã?
Trebuie sã te gândesti cu multã seriozitate, înainte de a aplica, cã vei fi departe de casã pentru perioada contractului aupair. Daca renunti la program, trebuie sa-ti asumi riscul ca nu vei mai putea participa pentru tara respectiva niciodata. Sansa de a fi aupair intr-o tara este valabila o singura data in toata viata!
Oricum vei beneficia de 2 saptamani de vacanta platite de familie, timp pe care poti sa ti-l folosesti vizitand familia de acasa.

Cât timp poate un au pair sã rãmânã cu o familie? Poate fi prelungit acordul?
Dacã tu si familia gazdã doriti acest lucru, exista posibilitatea de prelungire a acordului pana la maxim 24 luni.

Ce se întâmplã dacã apar probleme?
Daca apar probleme iti recomandam sa discuti problema in primul rand cu familia gazdã. Dacã nu obtii un rezultat satisfãcãtor, vei beneficia de serviciul de replasare HappyCare. In cel mai scurt timp posibil iti vom prezenta o noua familie. Va trebui sa acorzi un preaviz de 15 zile familiei, perioada in care vei continua sa-ti indeplinesti indatoririle si vei primi cazare/masa/bani de buzunar.

Ce fac dacã vreau sã schimb familia gazdã?
Având motive obiective, ai dreptul sã cauti o altã familie. Nimeni nu te va obliga sã rãmâi undeva unde nu îti place, dar nu putem sã îti schimbãm familia gazdã dacã nu existã un motiv real si legitim. Dacã ai un motiv legitim pentru a schimba familia, te vom ajuta cu plãcere.

Motive acceptabile pentru a-ti schimba familia gazdã sunt:
• Familia nu îti plãteste salariul în fiecare sãptãmânã
• Nu îti dã o alimentatie adecvatã
• Nu dispui de un dormitor separat
• Nu ti se dã voie sã urmezi cursurile
• Nu esti tratat ca un prieten sau ca un membru binevenit în gospodãrie
• Familia gazdã ti-a cerut sã pleci.

Cele de mai sus sunt exemple de motive pentru care ar trebui sã ne ceri în mod obligatoriu sã îti schimbãm familia gazdã.

 
 
©2003-2008 ICEP WORLD. Toate drepturile rezervate. | Harta site | Termeni si Conditii
Site-uri partenere: www.icepworld.ro - www.icepworld.com - www.work-travel.org - www.happysummer.ro - www.agentaupair.co.uk - www.iapo.org - www.palmer-consult.com